Праворозуміння в Україні та ЄС.

В Харківському Центрі європейської інформації пройшов круглий стіл на тему “Проблеми сучасного праворозуміння в Україні та країнах ЄС”. Захід пройшов в рамках відзначення Європейського дня цивільного права.
Харківський Центр європейської Інформації разом з Фондом місцевої демократії проводили цей захід вперше. В роботі круглого столу взяли участь Дар`я Бєлова, консультант ЦЄІ, члени Євроклубів шкіл №91, 94, 60,гімназії №65, а також координатор ХАШЕК.
Дар`я Бєлова доповіла про основні поняття цивільного права, предмет та об`єкт цивільного права, методи та функції громадянського права, структуру, джерела права, основні системи цивільного права у світі. Координатор ХАШЕК розповів про історію розвитку публічного приватного права в Європейському Союзі та основні напрямки роботи Єврокомісії в галузі цивільного права за останні роки. Завершальною частиною виступу доповідача став аналіз європейського цивильного права, визначення слабких та сильних сторін в галузі приватного права Європи. Основні засади, тенденції та розвиток цивільного права в Україні проаналізувала президент Євроклубу, учениця ЗОШ № 94 — Інна Тараторіна.
На практичній частині заходу учасників заходу було поділено на декілька команд. Кожній команді було запропановано створити метаплан за темою : “Як розвиваєтся цивільне право України?” Кожна з груп мала відповісти на такі питання : цівільне право яким воно є, повинно бути, що від нас залежить, що від нас не залежить. Висновком засідання була рекомендація вивчати і поважати право і закон, дотримання рівних обовязків суспільства і особистості один перед одним.

Комментариев нет:

Отправить комментарий